Inköps- och sortimentsutvecklare - Coop

Solna, STHM 171 88

Om jobbet

Coop befinner sig i en spännande utvecklingsprocess och söker nu en Inköps- och sortimentsutvecklare till Frystteamet för affärsområdet Inköp & Kategori. Rollen innebär varierande arbetsuppgifter med stort eget ansvar och breda kontaktytor. Är du en metodisk, positiv och resultatorienterad inköpare? Då är det kanske dig vi söker! Du välkomnas till Coop Center i Solna och rapporterar till kategorichefen för Frysta varor.

Din roll
Som Inköps- och sortimentsutvecklare utvecklar du sortimentet inom din kategori, för att optimera försäljning och lönsamhet i butik och i koncernen. Du har fullt P&L-ansvar för kategorin gällande omsättning, marginalkronor samt marginalprocent. Vidare innebär rollen att driva ditt område och ansvara för leverantörsval, inköp, sortiment, konsumentpris och merchandising genom att dagligen följa bransch- och sortimentstrender. Vidare kommer du att:

  • Löpande hantera förhandlingar, verkställa pris samt sortimentsbeslut.
  • Ha ett tätt samarbete med kedjorna och butikerna för att optimera försäljning och marginal med ansvar för att driva sortiment, leveranssäkerhet och produktsäkerhet.
  • Stödja och komplettera kategorichefen, bereda inköpsavtal, leverantörsstrategier samt säkerställa beslutat sortiment i systemen.

Din profil
För att lyckas i rollen ser vi att du har en universitets- eller högskoleutbildning eller motsvarande, med inriktning mot ekonomi och/eller inköp/logistik. Du har minst 2-5 års erfarenhet från en inköpsroll inom detaljhandeln, företrädesvis inom livsmedel, ett intresse för mat samt stor vana av förhandlingssituationer. Du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift och har goda kunskaper inom Excel och Powerpoint.


Som person är du driven, kreativ och har ett analytiskt affärssinne. Du är kommunikativ, strukturerad och bra på att skapa goda relationer. Vidare har du lätt för att samarbeta och leverera resultat med rätt kvalitet, i rätt tid. Ditt fokus är självklart på lönsam försäljning.


Din ansökan
Stämmer detta in på dig?
Ansök redan idag, dock senast den 3 september 2017. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Vid frågor, kontakta ansvarig rekryterare Isabelle de Rosche, tel. 0707-61 62 68.

Välkommen med din ansökan!


Inom Coop värdesätter vi de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

I detaljhandelsdrivande KF-koncernen är Coop kärnverksamheten. Inom företaget finns även en rad andra verksamheter och starka varumärken inom bland annat media, fastigheter och finans. Coop har idag 659 butiker runt om i Sverige och är Sveriges enda kooperativa matbutikskedja. Det betyder att det är du, tillsammans med 3,4 miljoner andra medlemmar, som äger Coop via den konsumentförening du är medlem i. Läs mer påwww.coop.se och följ oss gärna på Facebook: Jobba på Coop och på Linkedin: Coop Sverige.

 

Ansök Genom att fortsätta godkänner du Monsters integritetspolicy, användarvillkor och cookies.
E-posta det här jobbet
Skicka e-post
OBS: E-postadresser kommer endast att användas för att ta emot det här jobberbjudandet.